Stepping Menno heeft in de afgelopen jaren voor veel vriendenclubjes en families een steptocht mogen verzorgen. 

Uit de positieve reacties klinkt keer op keer het enthousiasme van de gids en ook over de inhoud van de tocht krijgen we complimenten.   

Tijdens de steptochten wordt een ontspannen sfeer gecreëerd, waarbij u zich met uw vrienden en of familie plezierig bij zult voelen. 

Een steptocht bij Stepping Menno kan een leuke bijdrage leveren aan het slagen van uw gezamenlijk dagje uit in Amsterdam. 

Een voordelig dagje uit in Amsterdam is leuk voor iedereen. Onze hoofdstad is bruisend en leeft altijd. Bij Stepping Menno kun je op een hele leuke en aparte manier kennis maken met Amsterdam. Maak een steptocht bij Stepping Menno ontdek dat Amsterdam nog meer te bieden heeft dan je al dacht. 

Stepping Menno biedt verschillende arrangementen aan voor een voordelig dagje uit in Amsterdam. Je kunt op de step verschillende delen van Amsterdam bekijken. Het steppen is uitstekend geschikt voor een ontspannen en sportief en bovendien voordelig dagje uit in Amsterdam. Op deze manier kun je kennis maken en veel leren over deze bruisende stad. Daarnaast roept het steppen een nostalgisch gevoel op. Lekker terugdenken aan de tijd waarin je nog een kind was. Het steppen is ook nog eens erg sportief. Wij hebben al een leuke steptocht voor slechts twaalf euro en vijftig cent per persoon.

Wil jij een voordelig en leuk dagje uit in Amsterdam beleven? Stap op de step met Stepping Menno. Voor meer informatie kun je even contact met ons opnemen.

Hieronder staan meerdere recensies.  

Nella Smit 

Smittendag, september 2009  

De jaarlijkse familiedag van de vier zusjes Smit en hun partners brengt altijd weer de vraag met zich mee, wat gaan we nu weer eens verzinnen. Deze keer was het mijn beurt om de Smittendag te organiseren. Via een tip over een step-uitje  was ik eruit, het werd steppen ! Op advies van Menno spraken we rond koffietijd af in "De taart van mijn tante" in de Ferdinant Bolstraat. Onder begeleiding van Menno, luisterend naar diverse buurt anektodes wandelen we naar de verrassing van de dag

"de steps". Voor alle Smitten was dit iets nieuws, niemand had er van gehoord en nam verrast een step in ontvangst. We kregen een interessante uitleg over de verschillende vormen van de Amsterdamse school in Amsterdam Zuid en we werden gewezen op details die je zelf niet zo gauw ziet. Hij had tot aan het eind een aandachtig gehoor mede door zijn grappige en onthoudenswaardige verhalen. Al met al een fantastische happening onder de bezielende leiding van Menno ! Zeer aan te bevelen.
  

Martin Sanders 

Op 20 september j.l. zijn we met z'n achten onder veel enthousiasme naar Amsterdam vertrokken om een paar uurtjes te gaan steppen bij Stepping Menno. Onze verwachtingen waren toch wel hoog met name omdat we heel enthousiast te woord werden gestaan door Menno zelf. Nou ik kan je vertellen al onze verwachtingen zijn uitgekomen, het steppen door Amsterdam is geweldig. Ook krijg je allerlei leuke en interessante info van Menno over Amsterdam waar je echt geen weet van hebt.

De twee uurtjes waren gezien onze lichamelijke conditie meer dan genoeg, maar het had van ons wel nog twee uur langer mogen duren.We zijn nu met een de vrienden geweest, maar ik kom zeker nog een keer terug voor ons zakelijke uitje en dan doen we het uitgebreide pakket.

Menno ook door jou enthousiaste en ludieke manier van vertellen is deze dag zeer geslaagd geworden. Nogmaals hartelijk dank voor de hele leuke dag.

Met vriendelijke groet,
Martin Sanders
Uitgeverij M. Sanders Puzzelhobby bv

Betty van Rosmalen, Rotterdam, 23-11-2009

Menno, super super bedankt. Wij zijn als Rotterdammers met jou als Amsterdammer gaan steppen. Je hebt ons diverse bijzondere plekjes laten zien, alle keren met een erg leuk verhaal. Het meest bijzondere was toch wel de manege midden in de stad. Wat hebben we gelachen. Niemand wist wat we gingen doen, en ?. wat waren ze enthousiast. Na 1,5 uur hadden mijn zussen en zwagers al zoiets van 'kan het niet langer'. Bij Menno geen probleem, even onderhandelen en de steptocht met 1 uur verlengd. Dat zegt toch wel wat.

De Jordaan, de Pijp, PC Hooftstraat, Vondelpark, de grachten enz. enz.

Ik wist niet dat we in een weekend zoveel van Amsterdam zouden zien.

En Menno?.. we hebben heerlijk gegeten bij Café Kale de Grote.

Nogmaals heel erg bedankt en we zullen je zeker aanbevelen bij anderen.

We zijn een beetje van Amsterdam gaan houden, we komen zeker terug.

Vriendelijke groeten,

Ria, Jaap, Corry, Joop, Marja, Peter, Willem en Betty

Peter van Assendelft

Hallo Menno. Je hebt al eea aan mail van Betty van Rosmalen gehad, maar ik wil ook even reageren. Ook wij (Peter en Marja) hebben het zaterdag ontzettend leuk gevonden! Nee, wij zijn niet zo van '010 tegen 020' hoor, we vinden Amsterdam een heel gezellige stad. We waren er natuurlijk al een aantal malen eerder geweest, maar we hebben toch weer veel leuke ideen opgedaan. En terug komen doen we zeker! (Ik zit nu al te kijken en te plannen wanneer we weer kunnen)   Nou, Menno bedankt!     Peter van Assendelft

Patrice

Heb je net als wij zin om de stad Amsterdam op een zwierende manier eens van een andere kant te bezien? Ga dan op pad met "Stepping Menno". Vanaf de Albert Cuyp neemt hij je al steppend mee naar markante en onverwachte spots. Je ervaart het typische stadse, wordt geattendeerd op onverwacht mooie gevels en straatjes en haar achterliggende historie en op een aangename en humorvolle wijze laat hij je als deelnemer een kijkje nemen in de dagelijkse rush en rust van deze grandiose stad. Juist deze afwisseling maakt de tocht zo bijzonder. Na afloop zijn de impressies talloos en ondanks talrijke regendruppels hadden wij een fantastische middag!! Geniet net als wij, Team 2 rosé uit Leiden, groet Patrice, Carolien, Menja, Ieneke, Angela, Juliette en Wies.

Cora

Met Stepping Menno krijg je echt waar voor je geld. Zelfs met een kleiner clubje (5 personen) is het mogelijk om een steptocht te doen, of juist nog beter. We hebben een aangepaste interessante route gekregen, en ook net even wat andere informatie dan de "gewone" toeristische gids. De interactie is heerlijk informeel en dat maakt de tocht nog gezelliger en persoonlijker. De kennis van Menno is groot, en neemt ook graag andere wetenswaardigheden aan.
We hebben een super steptocht gehad voor een mooi bedrag. We kunnen deze organisatie u van harte aanbevelen!!
De SPECO-dames (Carolien, Cora, Lisette, Mariska, Monique)

Familie Tack

Tweede paasdag 2009 hebben wij met het hele gezin een tocht per step door Amsterdam gemaakt onder leiding van Menno. Het was in een woord GEWELDIG! We hebben een ontzettend leuke tijd gehad, vanaf de allereerste minuut tot de laatste steprace over de lege Albert Cuyp.

De tocht begon in de Pijp, langs de Taart van mijn Tante, en de Fietsfabriek, naar het Museumplein. In het begin was het steppen nog wat onwennig, maar al snel hadden we het helemaal door en konden we Menno goed bijhouden. Voor het Rijks reden we door een groep Japanners, en de oh's klonken dan ook uitgebreid. We stopten vaak voor een leuk verhaal van Menno over de bezienswaardigheden in de stad, de zichtbare en iets minder zichtbare, zoals het Zagende Mannetje in de boom bij het Leidsche plein. Erg leuk om samen met een "echte Amsterdammer" de stad op zo'n manier te bekijken en meer te weten te komen.

Natuurlijk hebben we hard door de PC gestept, reden we langs de grachten en hebben we genoten van het Vondelpark. Het weer was geweldig, en Amsterdam op zijn best. Zelfs het raadsel van de Kronkel werd opgelost, en nog wel door de een na jongste van de groep. Kortom Stepping Menno een echt een aanrader!

Menno, ontzettend bedankt, je hebt ons een onvergetelijke dag bezorgd!  

Erna, Mary, Laura, Daniele, Seraya, Floyd, Anthony en Claudia

Op 8 november jl. hadden wij ons jaarlijkse damesuitje. De groep bestaat uit moeder, dochters en kleinsdochters. Om 13.00 uur hadden we afgesproken. Eerste maakten we een kleine kennismakingsrondje en toen werden de steps uit de kelder gehaald. We hadden er allemaal zin in en het weer was gelukkig ook droog. Dus onze dag kon niet meer stuk. We zouden 2 uur lang door Amsterdam steppen en dat hebben we dus ook gedaan. Wij waren vaak genoeg in Amsterdam geweest om te shoppen in o.a. de Kalverstraat maar waar Menno ons nu bracht daar waren we geen van allen ooit geweest. Het leuke van de tocht was ook we niet alleen maar gingen steppen maar ook uitleg kregen en vragen konden stellen. Halverwege hebben we nog lekker iets te drinken genomen. Wij kunnen eigenlijk niets anders zeggen dan dat we een leuke, leerzame, sportieve en uitdagende steptocht hebben gehad. En wij weten ook dat we het nog een keer gaan doen en hopen dan ook dat Menno onze gids weer zal zijn. Menno nogmaals bedankt.

Over het steppen bij : "Stepping Menno!"

Wij doen elk jaar met onze familie een Hendriksdag dan gaan we met z'n allen iets leuks doen. Dit jaar moesten wij het organiseren. En mijn vader had toevallig dit met zijn werk als uitje gedaan.

En het leek hem een leuk idee om dat ook te doen op de familie dag.

Het was op 2 augustus bijna de hele familie was er het was mooi weer en we begonnen om 3 uur ?s middags. We belden aan bij Menno en iedereen kreeg zijn step.

Ik had step nummertje 06. Het waren rode steppen. Zeg maar niet van die zilveren kleine. De voorkant had een fietswiel en achter zat een kleiner wiel. Ook zaten er twee handremmen op en een bel. Het is erg grappig om door Amsterdam te steppen. Ook kregen we uitleg bij veel gebouwen. Nu weet ik veel meer over Amsterdam. Bij speciale gebouwen kregen we uitleg. Ook waren we op het museumplein en we stepten door het Vondelpark. En we kwamen door een straat waar er allemaal verschillende huizen waren, de een heette Nederland, de andere Engeland, of Rusland. En zo nog een paar, en dan zag je van elk land zijn eigen stijl van huizen bouwen. Ook kwamen we langs een mini zwembad. Wat ooit iemand voor een huis had gemaakt en dat kunst vond. Daar hebben we nog met zijn allen in gestaan met de step als familie foto. Ik vond het erg leuk en het is niet bepaald vermoeiend of zo. Je houdt het goed vol en de step gaat best hard! En toen het eenmaal 5 uur was kwamen we weer terug bij de step opslag ruimte.

Het was een geslaagde familie dag!

Groetjes,           Tanja,                            13 jaar

Yvonne Lasschuit

Hoe vier je de verjaardag van je vader die 70 jaar is geworden, een ras Amsterdammer is en nog heel sportief  ook?

Dan ga je met hem steppen in Amsterdam o.l.v.  "Stepping Menno"!

Het was een schot in de roos !

Prachtig weer, al steppend zomers Amsterdam doorkruizen, leuke verhalen en wetenswaardigheden van Menno aanhoren en jarige Pa helemaal in zijn element.

Die wist, tot groot plezier van Menno, ook de nodige verhalen toe te voegen aan Menno?s uitgebreide kennis van "het Amsterdamse".

Zijn geboortehuis en oude scholen bekeken en de  "ijzerwarenwinkel", waar hij als jongeman heeft gewerkt etc.

Wat is het toch een fantastische stad ! En wat heerlijk om op sleeptouw genomen te worden door iemand die de stad op zijn duimpje kent

en er met zo veel plezier over weet te vertellen.

Ik weet zeker dat dit niet de laatste keer is dat ik gebruik heb gemaakt van het fenomeen ?Stepping Menno? !

Ik verheug mij nu al op de volgende tour.

Ingrid Meijer

We hebben zaterdag 6 september met 7 personen onder de enthousiaste begeleiding van Anna de stad Amsterdam verkend. We waren zonder uitzondering erg enthousiast, we hebben leuke plekjes gezien. Met name de kleine kunstobjecten in de stad waren leuk om te zien. Anna bracht het verhaal op een leuke manier. Het steppen op zich is voor iedereen te doen, niet echt uitermate vermoeiend, je komt op allerlei plekjes waar je anders niet zo gemakkelijk komt. Al met al een echte aanrader voor een familie uitje of een vriendendag. Met vriendelijke groeten Ingrid Meijer , samen met zussen en zwagers gestept.

Esther

Op zondag 15 juni jl. hadden wij een meidenuitje. Voor 6 van de 8 meiden was het nog niet bekend wat het zou worden, dus spannend!! We begonnen de middag al gelijk goed met wat schuine moppen, dus dan kan de middag al niet meer stuk. Nadat de ?spelregels? waren uitgelegd, gingen op pad door de stad. Wat hadden we een bekijks zo op de rode steps!

Door de leuke feitjes, dingetjes en verhalen vloog de middag voorbij. Doordat er niemand in Amsterdam woont en er slechts 1 in A'dam werkt, hadden we allemaal weer wat bijgeleerd over de stad Amsterdam. En Menno had zelfs ook even een leermomentje?. :)

Door de stops konden we (gelukkig) zonder uitputtingsverschijnselen lekker met elkaar doorkletsen. Het is een zeer leuke manier om met een groep weer eens wat ?anders? te doen, dan ?normaal?. Menno past de route en de verhalen aan, aan de groep die hij mee heeft. Wij hadden bijvoorbeeld een wisseling van de wacht en daar werd makkelijk en goed op ingespeeld. Ik zeg dus een echte aanrader voor een gezellige en jollige middag!

Ype Brtookhuis

Ondanks de slechte weersvoorspellingen (en een kwartier voor vertrek een volledige wolkbreuk) heeft Menno toch woord gehouden dat het op zijn tochten nooit regent. Een hele leuke middag, leuk barretje halverwege de tocht, de mooiste, lelijkste, grappigste en typische 'hotspots' van Amsterdam bekeken inclusief extra rondje Wallen. Aanrader voor iedereen die iets anders wil dan de standaard rondvaart en stadswandeling.

Femke Hoegen

Super leuke tocht/middag gehad. Het weer zat mee, dus het kon ook bijna niet mis gaan. Onder vakkundige en humoristische begeleiding zijn wij door Amsterdam gecrossed en zijn wij dingen te weten gekomen waar we zelf nooit achter waren gekomen. Dit is echt een aanrader voor een super leuke middag.

Mevrouw M. jager

Tot het moment dat de Kickbikes uit de "kast" werden gehaald, wist de jarige niet wat hij ging doen. Stepping Menno speelde het verhaaltje erg leuk mee! Wij hadden een goed humeur meegenomen en Menno had het mooie weer besteld en de dag afgemaakt met een heerlijke route door Amsterdam. Van muziek maken op de Museumplein, rondje om de kerk, de Wallen en André Hazes (en nog veel meer). Het was een SUPER dag!

Erni de Kort

Een supergave interessante route door Amsterdam. Vervoermiddel: De step, handelbaar, snel en ludiek. De gids wist veel leuke en historische gegevens over de stad te vertellen. Geschikt voor alle leeftijden en een prima idee om de stad eens op een andere manier te doorkruizen. Menno stept elke gewenste route.

Carel Maass

Onder leiding van gids Gijs, een hele leuke tocht gemaakt door Amsterdam. Veel gezien, veel gehoord, veel gelachen. Steppen is een ideaal middel om de stad te verkennen, je maakt makkelijk kilometers, kan overal stoppen. Gijs was een prima gids, voelde goed aan wat de groep wou en heeft ons veel laten zien. Samen met een HUMMER door de PC HOOFTstraat scheuren heeft wel wat. Echt een aanrader. Gijs/Menno bedankt.

Renate verriet

Alle high-lights van Amsterdam centrum op een actieve wijze gezien. Smeuïge verhalen door Menno, die als bewoner van de Pijp precies weet waar hij het over heeft. Ons gezelschap trok nog steeds bekijks terwijl we steppend langskwamen. De steps waren van een prima kwaliteit.