Stepping Menno is er in geslaagd een gevarieerd kinderpartijtje aan te bieden.

De start en einde zijn in de Govert Flinckstraat, midden in het bruisende stadsdeel de Pijp. Tijdens de route doen we (globaal) de volgende 'plekken' aan: Albert Cuypmarkt, Marie Heinekenplein, Museumplein, PC Hooftstraat, Vondelpark. Onderweg vertelt de gids op een leuke en toegankelijke wijze over de geschiedenis van Amsterdam: het ontstaan van Amsterdam, de achtergrond van de Dam en de functie van de grachten. Maar ook de achtergronden voor het gebruik van een badhuis en de opkomst van fabrieken worden niet overgeslagen.

Tijdens de tocht wijst de gids op opmerkelijke gebouwen en worden ook openbare kunstwerken zichtbaar en begrijpelijk gemaakt. Interactie met de kinderen is een belangrijk element tijdens de tocht.

De uitleg wordt geregeld afgewisseld met enkele rondjes op een plein steppen, een bezoek aan de Fietsfabriek (niet op zondag) en klimmen en klauteren op het Museumplein of in het Vondelpark.

Tijdens de steptocht zijn er meerdere momenten waarop de groep kan ontspannen en een (meegebrachte) consumptie kan gebruiken.

Desgewenst kunnen we onderweg op een bijzondere locatie (bijvoorbeeld de manage of een typisch Amsterdams café) iets drinken.

De groep bestaat uit maximaal 14 personen, waaronder (minimaal) 2 volwassenen.

En als het regent trekken we poncho's aan.

Een steptocht door Amsterdam is een leuk, apart en spannend idee om je verjaardag in Amsterdam te vieren. Steppen is origineel, sportief en bovendien erg leerzaam! Vier je verjaardag bij Stepping Menno en beleef een onvergetelijke dag.

De steptochten en arrangementen van Stepping Menno zijn zeer divers en uit te breiden met bijvoorbeeld een lunch of diner. Je kunt zelf kiezen uit verschillende arrangementen, maar je kunt ook zelf een tour samenstellen samen met een ervaren gids. Je komt langs de mooiste gebouwen en bezienswaardigheden van Amsterdam. De tour is erg leerzaam en zit vol culturele weetjes. Daarnaast is het steppen ook nog erg gezond. Een begeleide steptocht is een uitstekend idee om een verjaardag in Amsterdam te vieren. Vier jouw verjaardag in Amsterdam en ga steppen! Een ontzettend leuk idee voor een spetterende en bijzondere verjaardag!

Zoek jij een leuk en origineel idee voor je verjaardag? Ga eens steppen in Amsterdam! Voor meer informatie en boekingen neem even contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Beleef een leuke en leerzame dag in onze hoofdstad! Een onvergetelijke verjaardag!

Hieronder staan enkele reacties van onze deelnemers:  

 

Phyllis Spuls

Steppen met Menno. Een onvergetelijke dag.

Op het verjaardagpartijtje van onze jongste zoon Tobias gingen we na taart te hebben gegeten thuis op weg naar de stad om met Menno te gaan steppen. Eerst had Tobias zijn twijfels of het wel een stoer genoeg feestje zou worden.

Met 17 kinderen totaal want naast de schoolvriendjes gaan Jeppe, Julie en Kyra, de kids van beste vriendjes, ook altijd mee en dan met 4 eigen kinderen kom je snel aan een groot aantal. Valentine, die wel eens bij ons oppast, ging als extra volwassene mee.

Menno begon met iedereen hartelijk te verwelkomen. Hij had even gegoogled wie wij waren wat toch wel grappig is als je dat merkt. Hij praatte heel rustig en zacht en dat gaf meteen een heel prettige stemming. De kinderen werden er ook rustig van en luisterden goed. Menno verdeelde de groep in 4 en zodoende hadden we 4-5 kindjes per volwassenen. Allemaal kregen we een mooie coole step uit de gangen van zijn appartementencomplex in de Pijp. En daar gingen we. Deels op straat waar dat veilig was, deels op de stoep als dat kon, stepten we van de Albert Cuyp naar het Marie Heinekenplein. Her en der kregen we interessante uitleg over bepaalde gebouwen, beeldjes, straatjes, architectuur. Allerlei wetenswaardigheden die we zelf ook niet wisten. De meeste kinderen luisterden aandachtig en vonden het toen al leuk. Op het Marie Heinekenplein mochten we even heerlijk rondsteppen en een beetje keten. Het was nog rustig in de stad, toch we hadden meteen bekijks. We stepten weer door, naar het museumplein. De coole rode steppen hebben grote wielen en steppen heel easy. Zelfs de kleinere kinderen van 6 en 7 jaar stepten gewoon zelf mee. Daar konden we weer even vrij steppen en kreeg iedereen broodjes en drinken en een appel. Dwars over het plein langs de kunstolifanten naar de PC Hooftstraat. Best een flinke tocht en doorsteppen. Vandaar door naar het Vondelpark waar we bij het filmmuseum ook weer een stop hadden. Steeds overal een beetje uitleg over iets. Op de terugweg, een andere route, weer wat stops met wetenswaardigheden en na 2 uur waren we weer in de straat waar Menno zijn stalling heeft. De steppen weer allemaal teruggezet. Iedereen bedankte Menno en werd een voor een thuisgebracht. Een stoer, uniek feestje, zeker voor herhaling vatbaar, ook leuk met een stel volwassen vrienden.

Tobias heeft genoten en met hem zijn vriendjes, vriendinnen, oppas en ouders.

Super veel dank Menno!!

Corine Schouten

Zo nu en dan wil je als moeder gewoon iets leuks bedenken om te kunnen doen met je kinderen tijdens de vakantie?..

Na wat speurwerk op internet kwam ik uit bij Stepping Menno. Na 1 telefoontje was alles geregeld.

Op 30 december ging ik met mijn kinderen (tweeling van 8 jaar en dochter van 11) vanuit Apeldoorn naar Amsterdam met de trein en de tram.

Dit was op zichzelf al een hele ervaring als je meestal met de auto reist.

Het had de avond ervoor gesneeuwd, maar de straten waren gelukkig voldoende schoon zodat ons uitje niet letterlijk in het water was gevallen.

En gelukkig maar, want een tochtje van een uur, steppend door de straten en over de grachten van Amsterdam was met Menno echt geweldig leuk.

Het programma en het tempo werd aangepast op de kinderen en we stopte regelmatig even voor extra uitleg, bezienswaardigheid,?.

Niet alleen de kinderen, maar ook voor mij zelf was een zeer geslaagde belevenis en echt de moeite en het geld waard!

Ron & Khim    

Onlangs de 9e verjaardag van Kai gevierd en met 7 jongens een steptocht gemaakt door Amsterdam onder de bezielende leiding van superstepper Menno. Via allerlei straatjes kwamen we langs diverse mooie, interessante en grappige plekken van Amsterdam waarbij Menno de jongens door het stellen van vragen op een leuke manier geboeid wist te houden. Na een kleine race op het Heinekenplein kwamen we uit in het Vondelpark, waar ook wij een bezienswaardigheid waren voor de overige bezoekers van het park. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten waren we terug bij het beginpunt. De jongens (maar ook wij) hebben genoten van deze originele manier om op sportieve wijze onze hoofdstad wat beter te leren kennen.     

 

Marianne, Chris en Maarten  

Beste Menno, nogmaals bedankt voor een 'super' middag. Je hebt er echt iets bijzonders van gemaakt! 

Joost: Ik vond het heel leuk en vooral Menno was erg cool. Het was zo leuk om door Amsterdam te steppen. Ik heb er ook veel over geleerd. Het was echt leuk. Echt iets om nooit te vergeten! 

Esmee: Ik vond het heel leuk. 

Malika: Ik vond het super leuk! Ik heb nu heel veel van Amsterdam gezien en dat was heel leuk. Menno was ook heel aardig. 

Gwendolyn: Ik vond het super cool. Ik heb ook veel van Amsterdam gezien. De steppen waren (zijn) echt leuk. 

Sacha: Ik vond mijn feestje heel cool. Vooral de manege! :) Echt super leuk ook het park en het ezelsoor & Menno was super aandig!!