Amsterdam bestaat inmiddels ongeveer 800 jaar. Belangrijke wateren waren de Amstel en de Zuiderzee (het huidige IJ en IJsselmeer). Om de rivier de Amstel te 'stoppen', werd in de rivier een dam gebouwd. Zie hier, de naam van de stad is geboren.

Inmiddels is onze hoofdstad uitgegroeid tot een wereldstad, hoewel er maar 750 duizend mensen wonen. De uitstraling van Amsterdam is goed en groots. Ruimdenkendheid en tolerantie zijn kenmerkende begrippen voor Amsterdam.

Ontdek Amsterdam met de step. Laat je afwisselend tussen het heden en het verleden meenemen door de enthousiaste gids, die vertelt over historie, kunst, bijzondere gebeurtenissen en prachtige gebouwen.

De naam 'toeristische route' dekt wellicht de lading niet helemaal. Want de meeste mensen kent de Dam, het Centraal Station, het Leidse- en het Rembrandtplein. Het leuke aan de toeristische route van Stepping Menno is dat je meegenomen wordt naar juist dé plekjes die je niet of nauwelijks kent. Zo komen we langs het Museumplein (Koninginnedag / radio 538), P.C. Hooftstraat (Jort Kelder), het Vondelpark (ooit voor 1 gulden aan de gemeente verkocht), en diverse grachten.

Maar met alle liefde laat de gids je alle hoogtepunten van Amsterdam per step zien!!