Als je voor de eerste keer weer op de step staat, komen er wellicht jeugdherinneringen boven. Het leuke is: iedereen kan steppen! Steppen maakt het kind in je los.

De ervaring leert dat men de eerste paar minuten bezig is met het steppen op zich: het is vertrouwd en onwennig tegelijkertijd: "Wel zwaar hé" en "Red ik het wel?". En dan blijkt dat men het steppen niet is verleerd. Sterker nog, ook als je nog nooit hebt gestept, kun je probleemloos en zonder gevaar gaan steppen. De stepbeweging is een natuurlijke beweging.

Daarbij: om de paar honderd meter stopt de gids om je van alles en nog wat over het plein, de straat en het park waar je op dat moment staat, uit te leggen. Je kunt dan 'op adem komen', je benen strekken en je er over verbazen dat je met dit bijzondere vervoermiddel opvalt en veel bekijks hebt.

Gaandeweg de steptocht komt de euforie van "het nog steeds kunnen" en het plezier om je middels de step door het Amsterdamse te begeven: Het totale stepgebeuren!

Wil je het nieuwerwetse steppen (in combinatie met leuke, toegankelijke en actuele informatie over de stad Amsterdam) ook eens zelf uitproberen? Je kunt dan met je vrienden, vriendinnen, collega's, familie, kinderen, medestudenten of gewoon individueel, een paar leuke uren (ochtend, middag of avond) doorbrengen in Amsterdam. Interesse? Ga dan naar Thematochten voor ons aanbod van tochten. De steptochten worden verreden op Kickbikes; luxe, stoer ogende, degelijke en technisch volwaardige steps.

Misschien wordt de step en het steppen nog steeds als oubollig en kinderachtig gezien. De huidige generatie steps doet niet onder aan het imago en het gemak van de fiets. De Kickbike (step) is uitermate handzaam, wendbaar en praktisch in het gebruik.

De (voor)wielmaat is dezelfde als de grootste fietswielmaat. Mensen van 2 meter kunnen probleemloos met de step uit de voeten.

Wat weerhoudt je om ook eens te komen steppen bij Stepping Menno?